Delar du länkar från Aktuellt Fokus?

Om du delar länkar från Aktuellt Fokus, eller gillar deras delningar bör du känna till vad det är för personer du stöder, för det handlar inte om personer som plötsligt valt att ta till det skrivna ordet, utan de flesta av skribenterna har någon form av bakgrund eller relation till våldsam extremism i olika former.

Kim Fredriksson, enligt alla uppgifter jag hittar, grundare av Aktuellt Fouks och sajtens absolut mest framträdande person på Twitter. Det mesta som finns att säga om honom har redan sagts av andra. En bra början för den som inte känner till honom så mycket är hans egen beskrivning av sig själv på sin blogg. En tidigare nazist som för några år sedan valde att byta sida efter att under 2012 ha blivit utesluten ur Nordisk Ungdom. Uteslutningen följde, enligt Nordisk Ungdom, som en direkt följd av att han dömdes för att ha misshandlat sin flickvän.

Han säger själv att han idag tar avstånd från politiskt våld, men detta kan ifrågasättas med tanke på vissa sidor på Facebook som han ”gillar”.

KimFredriksson

KimFredriksson

KimFredriksson
Skärmdumpar skapade 2016-05-26

Så vad är detta för sidor som han gillar?
Om vi börjar med Ta Tillbaka Välfärden så kan det låta som en oskyldig sida, men skenet bedrar å det grövsta. Personerna som driver sidan har gång på gång gjort inlägg som visar att de inte har det minsta emot politiskt våld. De har också vid flertalet tillfällen uttalat stöd för Revolutionära Fronten.

TaTillbakaValfarden1

TaTillbakaValfarden2

Att gemene person kan ”missa” vad det är för sida kan man kanske förstå och ha överseende med, men att Kim Fredriksson inte skulle ha fullständig koll på denna sida är inte sannolikt.

Motkraft.net är, eller kanske ska skriva var, då den tycks vara stängd numer, en hemsida som genom åren drivits av bland annat Mathias Wåg och Martin Fredriksson från Researchgruppen (Martin F. har numer lämnat gruppen). Hemsidan har upplåtit plats för vänsterrörelser att kommunicera med sina medlemmar och sympatisörer, även de mer våldsamma som t.ex. AFA och Revolutionära Fronten.

Antifascism är självförsvar handlar om precis det som det låter som. Parollen används flitigt av de flesta våldsamma rörelserna på vänsterkanten, och mynnar ut i att de anser att allt de gör i antifascismens namn är självförsvar. Förbundet Allt åt alla har även skrivit en förklaring vad de anser det stå för.

Istället är fascism en verklig rörelse vi måste bemöta för att kunna fortsätta vara politiska aktivister. Vi är antifascister för att slippa bli offer, och för att slippa lämna över rättsskipning till staten. Vi vill inte ha rättvisa, vi vill inte ha upprättelse. Vi vill ha möjlighet att bedriva politisk aktivism och förändra samhället. Därför försvarar vi oss. Ibland med våld och ibland inte. Ibland slår vi tillbaka när vi blivit angripna och ibland slår vi första slaget när vi identifierar ett pågående angrepp. Grundsatsen är att undvika att angripa och att undvika bli brottsoffer – inte att bestraffa brott som har begåtts. Att kollektivt freda vår rörelse på ett sätt som påverkar oss negativt i så liten utsträckning som möjligt. På detta sätt är antifascism självförsvar rent konkret, eftersom vi inte är beredda att sätta vår liv på att liberala upplysningskampanjer funkar, att polisen kan skydda oss eller att rättsväsendet kommer att stoppa en nazistisk rörelse.

Hela texten finns att läsa på Allt åt alla’s hemsida. Finns även arkiverad på archive.is. Här görs det alldeles klart och tydligt att det även innefattar att angripa meningsmotståndare. Att angripa någon annan är inte, och kommer aldrig vara självförsvar, oavsett hur många gånger de försöker påstå det.

Det finns som sagt mycket att läsa om Kim Fredriksson, men detta räcker för det här inlägget. För den som vill läsa mer är det bara att googla hans namn.

 

Rickard Karlsson, har enligt egen utsago tidigare varit medlem i Revolutionära Fronten, men har lämnat sedan flera år. Han har dock kvar sina sympatier för dem, och står fortfarande för registreringen av deras hemsida.

RickardKarlsson

RickardKarlsson

RickardKarlsson

RickardKarlsson
Skärmdumpar skapade 2016-05-26

Revolutionära Fronten behöver nog knappast någon närmare förklaring, utan det räcker med ett videoklipp, som de själva spelat in där de gör ett så kallat ”hembesök”.

http://www.liveleak.com/view?i=38f_1368974961

Revolutionära Fronten har idag enligt egen utsago, bl.a. i ett inlägg på Facebook lagt ner sin verksamhet.

rf3

Här är Revolutionära Frontens inlägg på Facebook om ovanstående videoklipp:
rf1

Och här kommenterar Rickard Karlsson klippet i ett svar till en annan kommentar:
rf2

Free Joel handlar om Joel Bjurströmer Almgren som sitter inlåst för försök till dråp på en nazist under attacken i Kärrtorp 2013. Mer om det finns att läsa bl.a. på svt.se.

 

Nicklas Andersson

NicklasAndersson

NicklasAndersson
Skärmdumpar skapade 2016-05-26

Vad det verkar så har Nicklas Andersson tagit bort sin gilla-markering för Revolutionära Fronten. Följande skärmdump är därför från 2015-04-03. Han har även uppdaterat sin profilbild sedan dessa skärmdumpar gjordes, men då han inte är ensam på den nya skapas här inga nya dumpar. Att han sina sympatier för Revolutionära Fronten är dock knappast troligt, då han varit en hyfsat flitig kommentator till deras inlägg på Facebook.

NicklasAndersson

 

Emil Tholander

EmilTholander

EmilTholander

EmilTholander

EmilTholander
Skärmdumpar skapade 2016-05-26

 

Om pgj69

47-åring som länge varit intresserad av politik, men aldrig tagit steget att bli aktiv. Bor i en mindre stad någonstans i Mellansverige.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.